Wolfpack Digital
While Wolfpack Digital provides well-rounded solutions and a quality framework for core product development, migrations to newer technologies, digital transformation, and support for innovation management to all their healthcare partners, mental health plays a huge role in their organization’s mission.
Cum poate tehnologia să îmbunătățească sănătatea mintală?
Georgina Lupu Florian - CEO Wolfpack Digital - știe rețeta
În weekend-ul 26-27 Martie 2021, compania de IT Wolfpack Digital a organizat hackathonul de sănătate mentală digital – E-Mental Health Hackathon (eveniment de explorare și generare de soluții în ecosistemul sănătății mintale), în colaborare cu Centrul de Inovare în Sănătate HIVE al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca.
Echipa Wolfpack Digital și HIVE Innovation a implicat ca membri ai juriului personalități naționale din domeniul sănătății mintale – Prof. Mircea MICLEA (profesor și director al Centrului de Psihologie Cognitivă Aplicată), Dr. Mihai BRAN (psihiatru, psihoterapeut și unul dintre fondatorii Platformei de telemedicină ATLAS), Valentin BEJAN (co-fondator și director de inovație al Health Tech Hub – Copenhaga). Aceștia au selectat ideile câștigătoare (SOBER PROTECT – sprijin de sobrietate pentru persoanele care se recuperează din dependențe și TherAmi – aplicație de management al terapiei pentru psihologi și psihiatri), generate de echipele interdisciplinare de studenți din multiple țări europene.
Înainte să organizeze propriul hackaton – e-Mental Health Hackathon, Wolfpack Digital s-a implicat în peste 15 hackathoane, acestea fiind oportunitățile optime pentru a crea colaborări multidisciplinare, dar și de explorare a problemelor și generare de soluții.
“Am fost sponsori la hackathoane, uneori ne-am implicat ca mentori, alteori în juriu, dar de foarte multe ori am participat activ cu echipe interne din compania noastră, în calitate de concurenți pe diferite domenii de inovare. Succesul major a venit când ne-am implicat într-un accelerator dedicat soluțiilor pentru jocul de noroc responsabil (identificare comportament de risc pentru dezvoltarea adicției, prevenție), în cadrul căruia, din peste 200 de companii, din mai mult de 50 de țări am fost printre cei doi câștigători.”
Compania Wolfpack Digital are o echipă de 60 de profesioniști în Cluj-Napoca și lucrează în parteneriat cu start-upuri și companii mari din întreaga lume. Agenția este focalizată pe designul și dezvoltarea produselor digitale web si mobile în mai multe domenii (sănătate, fintech, mobilitate, IoT etc.), un punct de interes deosebit fiind accesibilizarea tratamentelor de sănătate mintală prin intermediul aplicațiilor mobile și integrarea persoanelor stigmatizate prin produse digitale. Această viziune reflectă viziunea CEO-ului Georgina Lupu Florian, de a reuni interesele și abilitățile sale în IT, psihologie, asistență medicală, design și managementul afacerilor. Sănătatea mintală are un rol important în misiunea companiei, având ca țel sprijinirea inițiativelor care doresc să reducă impactul stigmatizării asupra persoanelor cu boli mintale, oferind și construind instrumente digitale care pot ușura acest proces (în zona de mindfulness, digitalizare a tratamentelor, managementul stresului sau a depresiei etc.).
“Am avut un moment înainte de a înființa compania Wolfpack Digital în care am explorat ideea de a deveni psihoterapeut, astfel că am început un program de formare în acest sens și am înțeles care sunt provocările, dar și beneficiile în a urma un asemenea traseu profesional. În final am decis să rămân în zona tehnică la acel moment, și nu aș fi crezut niciodată că fondând propria companie de IT voi avea ocazia să folosesc atât de mult anumite abilități care sunt strâns legate de psihologie. Renunțarea la formarea în psihoterapie a fost o alegere dificilă, dar în adâncul meu am știut mereu că voi reveni către psihologie la un moment dat și iată că prin fondarea Wolfpack Digital am reușit acest lucru, deoarece avem un impact real în zona de sănătate mintală.”
Deși este inginer de telecomunicații la bază, Georgina este pasionată de psihologie încă din copilărie. Greu de spus ce a contribuit mai mult la această pasiune – exemplul tatălui ei, curiozitatea față de funcționarea creierului celorlalți, încercarea de echilibra controlul și aventura. Ca doctorand în cotutelă între Universitatea Tehnică și Facultatea de Psihologie de la Universitatea Babeș Bolyai, ea se concentrează pe decodarea creierului, mai exact pe recunoașterea de modele în identificarea emoțiilor.
“Cred ca sunt pasionată de acest domeniu și pentru că am crescut alături de tatăl meu, Viorel Lupu, care este psihiatru și este un medic apreciat în comunitate, mai ales pentru faptul că folosește abordări prin care nu aplică întotdeauna metode convenționale, un exemplu fiind hipnoterapia. Încă din copilărie, am auzit foarte multe povești fascinante despre diagnostic și tratament în cazuri complexe și diverse, care au fost și publicate în jurnale de specialitate. Îmi amintesc, în mod deosebit, când tatăl meu mi-a povestit despre un pacient de-al lui care suferea de personalitate multiplă și avea nu mai puțin de 5 personalități, iar el practic nu știa cu cine se va întâlni de fiecare dată când avea o ședință de consiliere cu el. Acest lucru m-a făcut sa fiu foarte fascinată de mintea umană și de cum funcționează ea, cu toate proiecțiile și emoțiile, și mi-am spus că mi-aș dori să ajut oamenii prin ceea ce fac”.